bouw

Redenen waarom u zou moeten overwegen om uw huis te isoleren

Help de planeet te redden

Door je huis te isoleren, zorg je ervoor dat je alleen de energie gebruikt die je nodig hebt om je huis warm te houden. Door het overmatig gebruik van energie te vermijden, verspilt u niet onnodig energie.

Hoe minder energie u verbruikt, hoe minder CO2-uitstoot, een broeikasgas, dat vrijkomt in de atmosfeer. CO2 wordt veroorzaakt door het verbranden van fossiele brandstoffen, zoals steenkool en olie voor energie.

Als gevolg hiervan verwarmt het broeikaseffect de planeet als nooit tevoren. De warmere planeet betekent zeeniveau stijgt en de verhoogde frequentie en intensiteit van extreme weersomstandigheden.

De opwarming van de aarde is al aan de gang, maar het is belangrijk dat iedereen er alles aan doet om de gevolgen van klimaatverandering te verminderen. Door je huis te isoleren, kun je bijdragen aan het redden van de planeet en het afwenden van een milieuramp.

aarde

Zorg voor meer comfort

Is uw huis slecht geïsoleerd? U weet het omdat uw huis afkoelt of opwarmt op basis van de buitentemperatuur.

Dergelijke inconsistente temperaturen kunnen het erg ongemakkelijk maken om thuis tijd door te brengen. Het is vaak bijzonder koud in de winter en extra warm in de zomermaanden.

Dit is belangrijk, want als uw huis regelmatig in temperatuur daalt, kan dit schadelijk zijn voor uw gezondheid. Het is belangrijk om uw gezondheid niet in gevaar te brengen en uw gezondheidsrekeningen in toenemende mate te verhogen door niet te handelen om uw huis te isoleren.

Langere periodes van koude in een huis kunnen de verspreiding van vocht, schimmels en condensatie in het hele gebouw veroorzaken. Al deze consequenties verhogen de kans dat u ziek wordt van griep en verkoudheid, en dat uw huidaandoeningen en allergieën verslechteren.

Ruis verminderen bij u thuis

Veel mensen veronderstellen ten onrechte dat isolatie uitsluitend gaat over het weerkaatsen van lucht. De meeste soorten isolatie, zoals sproeischuim, die worden gebruikt om huizen te isoleren voor temperatuur, verminderen ook het geluid van buitenaf in uw huis, en omgekeerd.

Velen van ons zijn bekend met de luide geluiden die ons thuisleven verstoren. Of het nu luidruchtige buren zijn of verkeer op de weg, het is belangrijk om rustig thuis te kunnen zijn. Evenzo is het een essentieel onderdeel van uw recht op een privé-leven als u weet dat wat zich thuis afspeelt, de straat niet bereikt.

Door uw muren en plafond te isoleren, kunt u ervoor zorgen dat u ‘s nachts naar bed kunt gaan, wetende dat niets u van buiten wakker kan maken.

Verhoog de waarde van uw huis

Energie-efficiëntiemaatregelen, zoals isolatie-verbeteringen, kunnen de waarde van uw woning aanzienlijk verhogen. Veel huizenkopers zijn geïnteresseerd in de aankoop van onroerend goed met R-waarde isolatie (thermische weerstand). Volgens onderzoek kun je met een isolatie van 107 procent rendement op investering (IOR) komen.

Isolatieverbeteringen zijn ook logisch als u andere huisverbeteringen overweegt. Of het nu gaat om het overspuiten van een kamer of het plaatsen van een dak, dit is een geweldige kans om twee vliegen in één klap te doden.