Hoe een bestaande muur isoleren?

Om een ​​bestaande muur te isoleren, kijkt u naar 3 belangrijke opties:

  • Buitenwandisolatie
  • Binnenmuurisolatie
  • Spouwmuur isolatie

Welke methode u ook kiest, de isolatie moet met de grootste zorg worden aangebracht. Slecht aangebrachte isolatie kan schimmelproblemen of ‘koudebruggen’ veroorzaken, d.w.z. punten waar de isolatiebarrière wordt onderbroken.

Voordat u isolatie gaat toepassen, moet u de beste oplossing zoeken.

In de stad, vooral wanneer u in een appartement woont, is het eenvoudiger om een ​​bestaande muur van binnenuit dan van buitenaf te isoleren. Blijf echter op uw hoede, want isolatie van binnenuit kan onaangename gevolgen hebben als u de verkeerde kant op gaat.

Vermijd vochtinfiltratie

De verbinding tussen de muur en het isolatiemateriaal moet perfect zijn en de muur moet volledig afgedicht en waterdicht zijn. Het moet ook bestand zijn tegen opstijgend vocht en hevige regen. Vraag een professional om ervoor te zorgen dat uw huis voldoet aan de toepasselijke vereisten voordat u aan het werk gaat.

Hoeveel moet je verwachten te betalen?

Meer dan wat dan ook, de prijs om een ​​bestaande muur te isoleren, hangt af van de gekozen techniek en de gekozen materialen. Gemiddeld kost externe muurisolatie twee keer zoveel als isolatie van binnenmuren.

Verschillende isolatietechnieken

Isolatie van buitenaf:

Bakstenen bekleding

op de buitenmuur wordt een houtvezelpaneel aangebracht, dat een holte achterlaat, ook wel een luchtruimte genoemd, voordat een met baksteen beklede muur wordt opgehangen. Laat geen luchtruimte achter tenzij u een waterafstotend materiaal gebruikt, zoals kurk, in plaats van houtvezels.

Roughcast-afwerking

een paneel met isolerende houtvezels wordt direct over de gevelwand geplaatst. Op het paneel komt een latwerk en een renderlaag. Vervolgens wordt de roughcast toegepast

Afwerking houten lambrisering

isolatiemateriaal (hennep, glaswol, celluloseacetaatvlokken, enz.) wordt op de muur aangebracht, die is afgewerkt met een paneel van houtvezel. De laatste houten lambrisering is bevestigd om een ​​luchtruimte achter te laten.

Isolatie van binnenuit

Gestuukte houtvezelplaten

houtvezelplaten worden op de binnenmuur aangebracht, die vervolgens worden gepleisterd. Er bestaan ​​panelen met het NaturePlus-label als garantie voor milieuvriendelijke bouwmaterialen.

 

Houten afwerking

een isolatielaag (hennep, vlas, celluloseacetaatvlokken, enz.) wordt aangebracht op de binnenwand en verder bekleed met een houten paneel. De gebruiker kan dan een natuurlijke of versterkte gipsplaat toevoegen als afwerking naar keuze.

Spouwmuur isolatie

Spouwmuren lenen zich ook voor isolatie. Om dit te doen, is de muurholte gevuld met polystyreenkralen, minerale wol of polyutheraanschuim door kleine gaten gemaakt in de gewrichten van uw muur.

Dit type isolatie kan alleen worden aangebracht als de holte volledig helder en leeg is. Om er zeker van te zijn dat dit het geval is, vraag een professional om een ​​kijkje te nemen.

De beste dakisolatie voor zelfbouwers

Isolatie is een van de belangrijkste gebieden waar u rekening mee moet houden bij het bouwen van uw woning, deels omdat u zich moet houden aan de geldende bouwvoorschriften. Dat is echter slechts een deel van de algemene reden.

Het goede nieuws is dat als uw hok gemakkelijk te bereiken is en geen vochtproblemen heeft, u het zelf kunt doen zonder een prof in te huren.

Voordat u aan dit project gaat werken, is het echter het beste om kennis te nemen van uw isolatieopties.

Reflecterende folie

De juiste manier om een ​​type isolatie te evalueren, is door naar de eigenschappen ervan te kijken.

Met dat in gedachten hebben we een aantal belangrijke aspecten behandeld van SuperFOIL meerlagige folie-isolatie.

geïsoleerd huis

Eigenschappen:

Het biedt een barrière voor de beweging van lucht en regelt luchtlekkage.

Het helpt stralingswarmteoverdracht te voorkomen. Andere zolderisolatiematerialen helpen alleen om de stroom door geleidende warmte (R-waarde) te verminderen. Als gevolg hiervan warmt de isolatie op en wordt de warmte in huis overgedragen. Reflecterende isolatie zal helpen om de warmte die van het dak komt weer te geven, waardoor de isolatietemperatuur wordt verlaagd.

SuperFOIL-isolatie is dunner en lichter in vergelijking met andere soorten isolatie. Het neemt dus minder ruimte in beslag.

Al deze eigenschappen vertalen zich in belangrijke voordelen die elk dakisolatieproject tot een succes kunnen maken.

Voordelen:

De regeling van luchtlekkage leidt tot de verdere verbetering van de energie-efficiëntie. Dientengevolge vermindert het uw energie-uitgaven.

Door de warmtestroom als gevolg van stralingswarmte in het huis te verminderen, verbetert reflecterende isolatie uw comfort.

Het is gemakkelijk te hanteren, te installeren, te snijden en af ​​te dichten. Bovendien vindt u hier stapsgewijze instructies voor het installeren van SuperFOIL-isolatie. De grootte maakt het ook zeer veelzijdig, zodat u het overal in uw huis kunt gebruiken.

huis cluster

Minerale wol

Een van de belangrijkste voordelen is kosten, u zult moeilijk worden geprest om een ​​goedkopere vorm van isolatie te vinden, het nadeel hiervan is natuurlijk dat het relatief lage prestaties levert en daarom veel ruimte in beslag neemt.

Dit materiaal vertraagt ​​verschillende vormen van warmteoverdracht. In vergelijking met reflecterende multifoil-isolatie heeft deze echter een zeer lage reflectiewaarde.

Toch heeft het zeer hoge emissiegraden. Dat betekent dat het niet zo effectief zal zijn als het gaat om het helpen verminderen van stralingswarmteoverdracht.

Polystyreen

Het voordeel van het gebruik van dit soort materiaal is dat het licht is. Net als het geval van reflecterende folie, maakt dit het gemakkelijk te hanteren en te installeren.

Polystyreenpanelen vormen echter wel bepaalde milieukwesties: bij verbranding stoten ze giftige rook uit.

Ook heeft dit type materiaal hetzelfde tekort als mineraalglas in vergelijking met reflecterende isolatie: het zal geen goed werk doen als het gaat om het helpen voorkomen van stralingswarmteoverdracht.

Redenen waarom u zou moeten overwegen om uw huis te isoleren

Help de planeet te redden

Door je huis te isoleren, zorg je ervoor dat je alleen de energie gebruikt die je nodig hebt om je huis warm te houden. Door het overmatig gebruik van energie te vermijden, verspilt u niet onnodig energie.

Hoe minder energie u verbruikt, hoe minder CO2-uitstoot, een broeikasgas, dat vrijkomt in de atmosfeer. CO2 wordt veroorzaakt door het verbranden van fossiele brandstoffen, zoals steenkool en olie voor energie.

Als gevolg hiervan verwarmt het broeikaseffect de planeet als nooit tevoren. De warmere planeet betekent zeeniveau stijgt en de verhoogde frequentie en intensiteit van extreme weersomstandigheden.

De opwarming van de aarde is al aan de gang, maar het is belangrijk dat iedereen er alles aan doet om de gevolgen van klimaatverandering te verminderen. Door je huis te isoleren, kun je bijdragen aan het redden van de planeet en het afwenden van een milieuramp.

aarde

Zorg voor meer comfort

Is uw huis slecht geïsoleerd? U weet het omdat uw huis afkoelt of opwarmt op basis van de buitentemperatuur.

Dergelijke inconsistente temperaturen kunnen het erg ongemakkelijk maken om thuis tijd door te brengen. Het is vaak bijzonder koud in de winter en extra warm in de zomermaanden.

Dit is belangrijk, want als uw huis regelmatig in temperatuur daalt, kan dit schadelijk zijn voor uw gezondheid. Het is belangrijk om uw gezondheid niet in gevaar te brengen en uw gezondheidsrekeningen in toenemende mate te verhogen door niet te handelen om uw huis te isoleren.

Langere periodes van koude in een huis kunnen de verspreiding van vocht, schimmels en condensatie in het hele gebouw veroorzaken. Al deze consequenties verhogen de kans dat u ziek wordt van griep en verkoudheid, en dat uw huidaandoeningen en allergieën verslechteren.

Ruis verminderen bij u thuis

Veel mensen veronderstellen ten onrechte dat isolatie uitsluitend gaat over het weerkaatsen van lucht. De meeste soorten isolatie, zoals sproeischuim, die worden gebruikt om huizen te isoleren voor temperatuur, verminderen ook het geluid van buitenaf in uw huis, en omgekeerd.

Velen van ons zijn bekend met de luide geluiden die ons thuisleven verstoren. Of het nu luidruchtige buren zijn of verkeer op de weg, het is belangrijk om rustig thuis te kunnen zijn. Evenzo is het een essentieel onderdeel van uw recht op een privé-leven als u weet dat wat zich thuis afspeelt, de straat niet bereikt.

Door uw muren en plafond te isoleren, kunt u ervoor zorgen dat u ‘s nachts naar bed kunt gaan, wetende dat niets u van buiten wakker kan maken.

Verhoog de waarde van uw huis

Energie-efficiëntiemaatregelen, zoals isolatie-verbeteringen, kunnen de waarde van uw woning aanzienlijk verhogen. Veel huizenkopers zijn geïnteresseerd in de aankoop van onroerend goed met R-waarde isolatie (thermische weerstand). Volgens onderzoek kun je met een isolatie van 107 procent rendement op investering (IOR) komen.

Isolatieverbeteringen zijn ook logisch als u andere huisverbeteringen overweegt. Of het nu gaat om het overspuiten van een kamer of het plaatsen van een dak, dit is een geweldige kans om twee vliegen in één klap te doden.