huis

Hoe een bestaande muur isoleren?

Om een ​​bestaande muur te isoleren, kijkt u naar 3 belangrijke opties:

  • Buitenwandisolatie
  • Binnenmuurisolatie
  • Spouwmuur isolatie

Welke methode u ook kiest, de isolatie moet met de grootste zorg worden aangebracht. Slecht aangebrachte isolatie kan schimmelproblemen of ‘koudebruggen’ veroorzaken, d.w.z. punten waar de isolatiebarrière wordt onderbroken.

Voordat u isolatie gaat toepassen, moet u de beste oplossing zoeken.

In de stad, vooral wanneer u in een appartement woont, is het eenvoudiger om een ​​bestaande muur van binnenuit dan van buitenaf te isoleren. Blijf echter op uw hoede, want isolatie van binnenuit kan onaangename gevolgen hebben als u de verkeerde kant op gaat.

Vermijd vochtinfiltratie

De verbinding tussen de muur en het isolatiemateriaal moet perfect zijn en de muur moet volledig afgedicht en waterdicht zijn. Het moet ook bestand zijn tegen opstijgend vocht en hevige regen. Vraag een professional om ervoor te zorgen dat uw huis voldoet aan de toepasselijke vereisten voordat u aan het werk gaat.

Hoeveel moet je verwachten te betalen?

Meer dan wat dan ook, de prijs om een ​​bestaande muur te isoleren, hangt af van de gekozen techniek en de gekozen materialen. Gemiddeld kost externe muurisolatie twee keer zoveel als isolatie van binnenmuren.

Verschillende isolatietechnieken

Isolatie van buitenaf:

Bakstenen bekleding

op de buitenmuur wordt een houtvezelpaneel aangebracht, dat een holte achterlaat, ook wel een luchtruimte genoemd, voordat een met baksteen beklede muur wordt opgehangen. Laat geen luchtruimte achter tenzij u een waterafstotend materiaal gebruikt, zoals kurk, in plaats van houtvezels.

Roughcast-afwerking

een paneel met isolerende houtvezels wordt direct over de gevelwand geplaatst. Op het paneel komt een latwerk en een renderlaag. Vervolgens wordt de roughcast toegepast

Afwerking houten lambrisering

isolatiemateriaal (hennep, glaswol, celluloseacetaatvlokken, enz.) wordt op de muur aangebracht, die is afgewerkt met een paneel van houtvezel. De laatste houten lambrisering is bevestigd om een ​​luchtruimte achter te laten.

Isolatie van binnenuit

Gestuukte houtvezelplaten

houtvezelplaten worden op de binnenmuur aangebracht, die vervolgens worden gepleisterd. Er bestaan ​​panelen met het NaturePlus-label als garantie voor milieuvriendelijke bouwmaterialen.

 

Houten afwerking

een isolatielaag (hennep, vlas, celluloseacetaatvlokken, enz.) wordt aangebracht op de binnenwand en verder bekleed met een houten paneel. De gebruiker kan dan een natuurlijke of versterkte gipsplaat toevoegen als afwerking naar keuze.

Spouwmuur isolatie

Spouwmuren lenen zich ook voor isolatie. Om dit te doen, is de muurholte gevuld met polystyreenkralen, minerale wol of polyutheraanschuim door kleine gaten gemaakt in de gewrichten van uw muur.

Dit type isolatie kan alleen worden aangebracht als de holte volledig helder en leeg is. Om er zeker van te zijn dat dit het geval is, vraag een professional om een ​​kijkje te nemen.