dak huis

De beste dakisolatie voor zelfbouwers

Isolatie is een van de belangrijkste gebieden waar u rekening mee moet houden bij het bouwen van uw woning, deels omdat u zich moet houden aan de geldende bouwvoorschriften. Dat is echter slechts een deel van de algemene reden.

Het goede nieuws is dat als uw hok gemakkelijk te bereiken is en geen vochtproblemen heeft, u het zelf kunt doen zonder een prof in te huren.

Voordat u aan dit project gaat werken, is het echter het beste om kennis te nemen van uw isolatieopties.

Reflecterende folie

De juiste manier om een ​​type isolatie te evalueren, is door naar de eigenschappen ervan te kijken.

Met dat in gedachten hebben we een aantal belangrijke aspecten behandeld van SuperFOIL meerlagige folie-isolatie.

geïsoleerd huis

Eigenschappen:

Het biedt een barrière voor de beweging van lucht en regelt luchtlekkage.

Het helpt stralingswarmteoverdracht te voorkomen. Andere zolderisolatiematerialen helpen alleen om de stroom door geleidende warmte (R-waarde) te verminderen. Als gevolg hiervan warmt de isolatie op en wordt de warmte in huis overgedragen. Reflecterende isolatie zal helpen om de warmte die van het dak komt weer te geven, waardoor de isolatietemperatuur wordt verlaagd.

SuperFOIL-isolatie is dunner en lichter in vergelijking met andere soorten isolatie. Het neemt dus minder ruimte in beslag.

Al deze eigenschappen vertalen zich in belangrijke voordelen die elk dakisolatieproject tot een succes kunnen maken.

Voordelen:

De regeling van luchtlekkage leidt tot de verdere verbetering van de energie-efficiëntie. Dientengevolge vermindert het uw energie-uitgaven.

Door de warmtestroom als gevolg van stralingswarmte in het huis te verminderen, verbetert reflecterende isolatie uw comfort.

Het is gemakkelijk te hanteren, te installeren, te snijden en af ​​te dichten. Bovendien vindt u hier stapsgewijze instructies voor het installeren van SuperFOIL-isolatie. De grootte maakt het ook zeer veelzijdig, zodat u het overal in uw huis kunt gebruiken.

huis cluster

Minerale wol

Een van de belangrijkste voordelen is kosten, u zult moeilijk worden geprest om een ​​goedkopere vorm van isolatie te vinden, het nadeel hiervan is natuurlijk dat het relatief lage prestaties levert en daarom veel ruimte in beslag neemt.

Dit materiaal vertraagt ​​verschillende vormen van warmteoverdracht. In vergelijking met reflecterende multifoil-isolatie heeft deze echter een zeer lage reflectiewaarde.

Toch heeft het zeer hoge emissiegraden. Dat betekent dat het niet zo effectief zal zijn als het gaat om het helpen verminderen van stralingswarmteoverdracht.

Polystyreen

Het voordeel van het gebruik van dit soort materiaal is dat het licht is. Net als het geval van reflecterende folie, maakt dit het gemakkelijk te hanteren en te installeren.

Polystyreenpanelen vormen echter wel bepaalde milieukwesties: bij verbranding stoten ze giftige rook uit.

Ook heeft dit type materiaal hetzelfde tekort als mineraalglas in vergelijking met reflecterende isolatie: het zal geen goed werk doen als het gaat om het helpen voorkomen van stralingswarmteoverdracht.